Blog içinde konu aramak için yazın

19 Aralık 2014 Cuma

POTASYUM YÜKSEKLİĞİ TARİH Mİ OLUYOR?

Yine güzel bir gelişme ve yine USA'dan.
Amerika'da yayınlanan AJKD dergisi Editörü Dr Dena Rifkin  editöryal yazısında kayeksalat(halen kullanmakta olduğumuz potasyum tutucu toz ve granül ilacımız)tolere edemiyorsanız, hiperpotasemi(kanda yüksek potasyum düzeyi)ile karşılaştıysanız ve hiperpotasemi yüzünden ACE inhibitörü veya ARB antihipertansif ilacınızı kesmek zorunda  kaldıysanız yardımcınız yola çıktı olarak esprili bir şekilde paylaştı (http://ajkdblog.org/2014/11/14/kidney-week-2014-new-drug-for-hyperkalemia/).
 İlacın etken maddesi PATIROMER FOS .Relypsa İlaç Kidney week 2014 'de ağızdan alınan günde 2 kez kullanılacak süspansiyon olduğu belirtiliyor.Özellikle ACE inhibitörü ve ARB antihipertansif ilaç kullanması gereken  diyabetik hastalarımız için güvenle kullanmamızı sağlayacak bir yardımcı olacak. Dr Dena Rifkin yazıyı dual blokaj tedavisinin yolunun yeniden açılabilir mi diye tamamlıyor.
Firma web sitesinde faz-III için FDA onayını aldıklarını çalışmaların devam ettiğini belirtiyor.İlaç çözülmeden yıkıma uğramadan gastrointestinal yolu geçiyor . İlk sonuçlara göre potasyumda belirgin düşme sağladığını , sık karşılaşılan konstipasyon vb yan etki profilinin olduğunu belirtiyor.






https://clinicaltrials.gov/ct2/show/results/NCT01810939
Patiromer in Patients with Kidney Disease and Hyperkalemia Receiving RAAS inhibitors http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1410853
http://www.relypsa.com/pipeline/patiromer-fos/moa-of-patiromer/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder