Blog içinde konu aramak için yazın

15 Aralık 2014 Pazartesi

BÖBREK HASTALARI İÇİN HARİKA CEP UYGULAMASI "H2Overload"

Herkese merhabalar, 
Geceleri sizde benim gibi baykuşsanız ve nerede kim neler yapıyor kendi alanımda diye tarıyorsanız tüm internet sitelerini fark etmişsinizdir. 20 kasım 2014 tarihinde Amerika'da yer alan Ulusal Böbrek Vakfı (NKF) ve Otsuka firmasının sponsorluğunda böbrek ve ileri dönem kalp hastaları için sıvı alımı kontrolü için bir uygulama hazırladı. Uygulama " H2Overload " adında. H2O bildiğiniz gibi suyu sembolize eden kimyasal formülünün kısaltması oluyor. 

Ne işe yarıyor bu uygulama
Özellikle sizin için programı indirip değerlendirdim. Uygulamanın esas amacı "Hiponatremi " yani kanda düşük sodyum değerlerine neden olan su veya sıvı yüküne maruz kalmayı engellemeyi amaçlıyor. Ayrıca olmanız gereken kiloyu girerek günlük tartılarınızdaki değerinizi de diğer bilgi girişi bölümünü girdiğinizde sizi buna karşıda uyarıyor. Tansiyonlarınızı girerek size tansiyonunuz durumu hakkında da bilgi veriyor.  Bilgilerin tamamını doldurursanız (kişisel bilgiler bölümünü) tam bir hasta takip kartı gibi size hizmet ediyor.

Kimler bu uygulamayı kullanmalı
Uygulama özellikle Böbrek ve kalp hastaları için hazırlanmış olarak görülsede herkes uygulamayı indirebilir bence. Günlük su tüketiminin farkında olmayıp su içme konusunda motivasyon açısından da güzel bir uygulama. Asıl amaç öncede belirttiğim gibi hiponatremiye meyilli böbrek ve kalp hastalığı olanlar için . Bu hastalarda kilo alımı, tansiyon ve sıvı tüketim miktarları hassas dengelerde tutulması gerekebiliyor. 

Nasıl Yönlendiriyor Kullanıcıyı? 
Şu an için kullanımı sizin elle girişleriniz ile sağlanıyor. Yani  uyarı kutucuklarına hedef sıvı, hedef kilo, hedef tansiyon değerlerinizi siz giriyorsunuz. Siz değiştirinceye kadar da o hedefe göre girdiğiniz diğer verilerinizi sizin için yorumluyor. Ama tahminim kesin olmamakla birlikte yakında otomatik hekiminize de bilgi gönderme, sizin için otomatik olması gereken hedefler gibi yeni revizyonlarda yakında gelir gibi geliyor.

Android ya da IOS işletimli akıllı telefon fark ediyor mu?
Şu an için evet. Sayfada en çok sorulan soru bu yönde zaten. IOS'da bu uygulama mevcut ve ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ama Androidler için Ocak ayından sonra Google Play'e de yükleneceğini vaad ediyorlar. Iphone 5 ve üzeri modellerde kullanılabileceğini belirtiyor.

Ek katkısı var mı ? 
Uygulamanın içinde diğer sayfalarda böbrek hastalığı, hiponatremi, kalp hastalığı ile ilgili hastaları ve/veya hasta yakınlarını bilgilendirmek üzere datalar sunuyor



Tecrübelerime dayanarak söylüyorum belkide Türk insanının en seveceği özelliklerden birisi de doktoruna sor diye sorularınızı not alabileceğiniz bir sayfasıda var :) Benden söylemesi.



Sizlere uygulamayı indirmenizi (ocak ayına kadar Iphone kullanıcıları için), kullanmanızı öneririm Geri dönüşleriniz benim için çok değerli olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder